סיור בליסבון הקלאסית: סיור הליכה חינמי בהדרכת אריק זָרָה


4.98 מתוך 5 (מבוסס על 233 חוות דעת)

בואו לגלות עם המדריך אריק זרה את ליסבון של מעלה, את ליסבון של מטה וגם את כל הדברים היפים שביניהם!

בסיור הזה נטייל ברובע האלגנטי של העיר התחתית של ליסבון – ה"באיישה" (Baixa), ונמשיך אל הרובעים התוססים באירו אלטו (Bairro Alto) ושיאדו (Chiado), הלב התרבותי והבוהמי של העיר, עם נופים מרהיבים של ליסבון.

בָּאיְשָׁה הוא הרובע האלגנטי של ליסבון, עם כיכרות רחבות, שדרות מפוארות וגדות נהר הטז'ו. הרובע נבנה מחדש לאחר רעידת האדמה הגדולה של שנת 1755, ומהווה עד היום את לב העיר התחתונה.

בָּאיְרוּ אָלְטוּ ("הרובע העליון") ושִׁיאָדוּ הם אזורים מלאי אופי, היסטוריה, בתי קפה, תצפיות ורחובות ציוריים.

במהלך הסיור נכיר, בין היתר, את גדות נהר הטז'ו, כיכר המסחר, כיכר רוסיו, אנדרטת מגן הדוד של ליסבון, בר הז'ינז'יניה המפורסם, תחנת הרכבת רוסיו, המעליות ההיסטוריות של העיר ונקודת התצפית סאו פדרו דה אלקנטרה. לאורך הדרך נפגוש גם אתרים נוספים, סיפורים מפתיעים ופינות מיוחדות שמעניקות לליסבון את הקסם הייחודי שלה.

מחיר: סיור חינמי. התשלום לפי שביעות רצון.
הרשמה: יש להירשם מראש באמצעות טופס ההרשמה שבעמוד הזה (ללא תשלום).
שעת התחלה: בד"כ הסיור יוצא בשעה 10:00 בבוקר. לעתים, בחלק מהימים, מתחיל הסיור בשעות אחה"צ. לחצו על יום הסיור בטופס ההרשמה כדי לדעת את שעת התחלת הסיור ביום הרלוונטי.
משך הסיור: כשלוש שעות בקירוב.
אורך המסלול: כ-5.5 ק"מ
מקום מפגש: נקודת המפגש היא במיקום מרכזי בעיר התחתית של ליסבון. פרטים מדוייקים של נקודת המפגש והוראות הגעה ישלחו לנרשמים עם הרשמתם.
שפה: שפת ההדרכה היא עברית. אשמח ללמד אתכם גם כמה מילים בפורטוגזית 😉

שמי אריק זרה. נולדתי וגדלתי בישראל, למדתי באוניברסיטת ת"א, הייתי עו"ד ברמת-גן, עובד סוציאלי בירושלים, הייתי בצופים, שרתי בצה"ל, החוף האהוב עלי הוא חוף גורדון, כל חיי רכבתי על קטנוע, אוהד של מכבי יש לי גם חיבה להפועל, מרגיש קרוב ליוגה ומדיטציה, גם אוהב לצלול, להפליג, לטוס, מוזיקה מכל הסוגים ונהנה מאומנות טובה, ועוד ועוד הרפתקאות בארץ וברחבי העולם. גרתי גם בקנדה, ברזיל והודו. אני בן למשפחה ממוצא תורכי. טוב, זה התקציר. אני כבר לא כזה צעיר, כבר יש לי מה לספר.

היום אני ליסבונאי, ממש, ונהנה מאד להיות מדריך טיולים בליסבון. זה כמה שנים טובות שאני מתגורר בעיר. נעים וטוב לי בפורטוגל. אני אוהב את המקום ואת אנשיו הנפלאים. אני מתגורר במרכז ליסבון ומגדל בת מקסימה. יש לי חיים מלאים כאן, בהרפתקאות וגם ברוגע. איך התגלגלתי לפורטוגל? זה סיפור רומנטי, שאני מספר עליו כאן.

"ישראלי בפורטוגל" הוא בלוג אישי שהקמתי בסוף שנת 2014 (כן כן הזמן טס!), בסמוך לפני החתונה שלי ולפני לידת בתי בפורטוגל. בשלב ההוא, לא היה לי ברור לי בדיוק מה יהיה בבלוג, והעדפתי אז שלא להגדיר. הכתיבה, כך הרגשתי אז, תוכל להיות כלי טוב עבורי להישאר קרוב לשפה העברית, לשמור על קשר עם משפחה וחברים, וגם ללמוד על התרבות והמדינה החדשה בקרבה אני חי. לא דמיינתי אז לאן דברים יובילו.

להפתעתי, התחלתי לקבל דרך הבלוג פניות מאנשים שלא הכרתי. גולשים שנהנו מהקריאה שלחו אלי בקשות להעניק להם סיורים מודרכים בליסבון. שמחתי על כך מאד. יצאתי לחקור את רחובות העיר ותכננתי מסלול ראשון. סיירתי עם מטיילים פעם ראשונה, ושניה, ושלישית, והדברים התפתחו יפה. החלטתי, אם כך, להפוך את התחביב למקצוע, וכיום אני מדריך תיירים בליסבון. לעיסוק בהדרכת תיירים בליסבון חלק משמעותי בחיי, וזהו תענוג גדול עבורי. התגובות שאני מקבל בעניין הסיורים שאני מדריך בליסבון הן טובות ומפרגנות.

במהלך החודשים והשנים, הזמן יצק בבלוג שלי, וממשיך ליצוק בו, תכנים של אהבה, שהיא הסיבה שבגללה אני כותב. בעמוד הזה תמצאו רשימה של נושאים וחוויות מן הסיפור האישי שלי, דרכה אתם מוזמנים ללמוד עוד על אודותיי.

נקודת המפגש של הסיור הזה נמצאת ברובע באישה. אם תבחרו ללון ברובע הזה, תוכלו להגיע ברגל לנקודת המפגש ותהיו גם בלב ליבה של ליסבון ההיסטורית והתיירותית.

הנה כמה מלונות מומלצים ברובע באישה, בקרבת נקודת המפגש, שעליהם אנו שומעים באופן עקבי מילים טובות ממטיילים:

מלון קורפו סנטו ליסבון (5 כוכבים; כ-550 מ' מנקודת המפגש);
מלון דה באישה (4 כוכבים; כ-700 מ' מנקודת המפגש);
מלון מיי סטורי רוסיו (3 כוכבים; כ-800 מ' מנקודת המפגש);
וילה באישה (דירות; כ-700 מ' מנקודת המפגש).

`הקונספט של Free Tour הוא תופעה עולמית ודרך פופולרית לגלות ערים ברחבי העולם. "סיור חינמי" אולי נשמע בהתחלה כמו רעיון יוצא דופן, אבל יש סיבה טובה לכך שהמודל הזה מצליח כל כך: המדריכים מחויבים להעניק למטיילים חוויית סיור איכותית ובעלת ערך, ובסיום הסיור כל משתתף מחליט בעצמו כמה לשלם, בהתאם לשביעות רצונו מהסיור.

האם יש לשלם עבור סיור חינמי? לסיור חינמי אין מחיר קבוע מראש. בסיום הסיור כל משתתף מחליט באופן עצמאי אם להשאיר טיפ למדריך, ואם כן - באיזה סכום. ההחלטה היא אישית ותלויה בשביעות רצונכם מהסיור ובערך שהרגשתם שקיבלתם. אתם מחליטים בעצמכם כמה לשלם.

האם סיורים חינמיים הם סיורים איכותיים? בהחלט. הכנסתם של המדריכים תלויה בשביעות רצונם של המשתתפים, ולכן יש להם מוטיבציה גבוהה להעניק סיור מקצועי, מעניין ומהנה. ככל שהחוויה טובה יותר והמטיילים יוצאים מרוצים יותר, כך גדל הסיכוי שהם יבחרו לתגמל את המדריך בהתאם.

סיור חינמי הוא מצב של Win-Win. המטיילים נהנים מהחופש להחליט כמה לשלם בהתאם לערך שקיבלו, והמדריכים מתוגמלים בהתאם לאיכות הסיור שהם מעניקים. הפופולריות ההולכת וגדלה של סיורי Free Tour ברחבי העולם מוכיחה שהמודל הזה עובד היטב ומאפשר חוויית טיול איכותית, הוגנת ומהנה לשני הצדדים.

בליסבון התקיימה לאורך ההיסטוריה קהילה יהודית מפוארת. מעשי האלימות כלפי היהודים בתקופות שונות, יחד עם רעידת האדמה של שנת 1755, הביאו לכך שכמעט ולא נותרו שרידים מהרובעים היהודיים ההיסטוריים של העיר, ולכן אין כיום רובע יהודי שניתן לסייר בו.

במהלך הסיור נתייחס להיסטוריה היהודית של ליסבון, לחיי הקהילה היהודית, לגירוש יהודי פורטוגל, ונבקר באנדרטה לזכר קורבנות הפוגרום של שנת 1506 ביהודי ליסבון.

עם זאת, זה אינו סיור המתמקד בהיסטוריה היהודית בלבד, אלא סיור כללי על ליסבון, הכולל גם נושאים היסטוריים, תרבותיים ודתיים נוספים.

ילדים מוזמנים בשמחה להצטרף לסיורים. אנו עושים כמיטב יכולתנו להפוך את החוויה למסקרנת, מהנה ומעניינת גם עבור הילדים המשתתפים.

מניסיוננו, וגם על סמך המשובים שאנו מקבלים ממטיילים, ילדים נהנים מאוד מהסיור במסלול הזה. כדי שתוכלו להתרשם בעצמכם, ריכזנו בעמוד הזה מקבץ חוות דעת של מטיילים, הכוללות התייחסות להשתתפות ילדים בסיור.

זהו סיור הליכה, הכולל גם הסברים וסיפורים לאורך הדרך. ישנם ילדים שעשויים למצוא זאת מאתגר. אם נראה לכם שהילדים שלכם ייהנו יותר מיחס אישי, מקצב מותאם ומדגש על הנושאים שמעניינים אותם, מומלץ לשקול סיור פרטי. במקרה כזה ניתן לערוך התאמות קלות למסלול ולהתאים, ככל האפשר, גם את תכני הסיור לילדים.

ליסבון היא, למרבה הצער, עיר מאתגרת מבחינת הנגישות. העיר בנויה על גבעות, עם רחובות ומדרונות תלולים, ולעיתים גם בתחנות מטרו מרכזיות אין מעלית. בנוסף, רוב המדרכות עשויות מאבנים קטנות ובלתי אחידות. כשמגלגלים עליהן עגלת תינוק או נוסעים עליהן בכלי רכב על גלגלים, הנסיעה עלולה להיות קופצנית, ולעיתים גלגל עלול להיתקע בין האבנים. עם זאת, מניסיוני עם עגלת התינוק שלנו, ברוב המקרים מתקדמים ללא קושי מיוחד. יש לי אפילו תיאוריה שהרעידות הקלות עוזרות לתינוקות להירדם...

כדי להקל על המשתתפים בסיור, המסלול תוכנן כך שימעט ככל האפשר בעליות, באמצעות קיצורי דרך ותכנון יצירתי. עם זאת, הסיור כולל גם חלקים של הליכה במדרכות צרות, בעליות ובמדרגות. חלקו הראשון של הסיור מתנהל במישור, כך שניתן לגלגל בו עגלת תינוק בנוחות יחסית. בהמשך הסיור מתחילים לטפס לעבר רובעים השוכנים על גבעה. את חלק מהעלייה ניתן לעשות באמצעות מעלית ציבורית, אך יש גם קטעים שבהם נדרשת הליכה בעלייה ברחובות ובמדרכות, ולכן יהיה צורך לדחוף את העגלה במדרון. אשמח כמובן לסייע לכם בדחיפת העגלה בעת הצורך.

לגבי כלי רכב חשמליים, לא תמיד ניתן לדעת אם מבחינה טכנית אפשר לעלות עם כל הדגמים במעלה הרחובות או לנסוע במדרכות הצרות של העיר. סביר שהדבר תלוי בנתונים הטכניים של כלי הרכב וביכולת ההתמודדות שלו עם העליות והמדרכות.

אם יש לכם התלבטות, אתם מוזמנים לפנות אליי מראש ואשמח לשתף מניסיוני ולסייע כמיטב יכולתי.

העיר ליסבון בנויה על גבעות. כדי להקל על המשתתפים בסיור, המסלול תוכנן כך שימעט ככל האפשר בעליות, באמצעות קיצורי דרך ותכנון יצירתי.

החלק הראשון של הסיור (שמשכו כ-90 דקות) הוא במישור. באחד משלבי הסיור, מתחיל טיפוס לעבר רובעים של העיר השוכנים על גבעה. את חלק מהעלייה הזו ניתן לעשות בעלייה במעלית ציבורית, אבל ישנה גם הליכה בעלייה, לרבות במדרגות. חלק העלייה המרכזי בסיור הוא באורך של כ-140 מ' ובשיפוע של 18 מ'.

דרגת הקושי של סיור הליכה היא במידה רבה עניין אישי, ותלויה גם בכושר הגופני של כל מטייל. בנוסף למידע שמפורט כאן על מאפייני המסלול (אורכו, משכו וכדומה), אפשר גם להסתמך על התרשמותם של מטיילים שכבר השתתפו בסיור.

מהמשובים שקיבלנו עולה כי התשובה לשאלה "האם הסיור היה קשה פיזית?" הייתה כמעט תמיד: "היה בסדר גמור, לא קל ולא קשה". חלק מהמטיילים אף השיבו שהסיור היה "קלי קלות". מבין כל המטיילים שנשאלו, אף אחד לא השיב שדרגת הקושי של הסיור הייתה רבה מדי עבורו.

במהלך הסיור נעשה כל מאמץ לשמור על קצב הליכה נינוח ונעים, שיתאים לכל המשתתפים בקבוצה, כך שכולם יוכלו ליהנות מהחוויה.

בכל השנים שבהן מתקיים הסיור במסלול הזה, לא היה אף מקרה של מטייל או מטיילת שהחלו את הסיור ונאלצו לפרוש ממנו בשל קושי פיזי. אם בעתיד מישהו ירגיש צורך לעשות זאת, כמובן שתמיד ניתן לפרוש מהסיור במהלכו. במידת האפשר, ניתן גם לקבוע נקודת מפגש בהמשך המסלול, לאחר החלק המאתגר יותר, שאליה ניתן להגיע במונית ולהצטרף מחדש לקבוצה.

נעשה כל שניתן כדי לסייע לכל מי שמעוניין להשתתף בסיור ליהנות ממנו ומהעיר.

אם יש לכם מגבלת ניידות או מגבלה רפואית שעשויה להשפיע על ההשתתפות בסיור, אנא עדכנו אותי מראש. כמובן שאין באפשרותי להעריך את חומרת המגבלה או לקבוע אם ההשתתפות בסיור מתאימה מבחינה רפואית. אם יש ספק, מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל או עם רופא מומחה לפני ההשתתפות בסיור.

במקרים כאלה, מומלץ גם לשקול את האפשרות של סיור פרטי, שבו ניתן להתאים את קצב ההליכה, לעצור למנוחה, לשנות את המסלול ואף להיעזר במונית, אם מתעורר בכך צורך.

ליסבון ידועה באקלים הנעים שלה, עם כ-250 ימי שמש בשנה. יחד עם זאת, יש בה גם ימים גשומים. הגשם, בכל אופן, אינו עוצר את הסיור. אם צפוי גשם, אנא הביאו אתכם מטרייה... ושיר לשיר בגשם.

חוות דעת לקוחות

4.98 מתוך 5 (מבוסס על 233 חוות דעת)
אריק נותן את הנשמה בסיורים ויוצר חוויה מדהימה. מומלץ מכל הלב למי שרוצה לקבל ידע על העיר ועל התושבים המקומיים. זה מעל ומעבר להדרכה. זה להרגיש את העם הפורטוגלי והעיר ולחיות את ההיסטוריה, ההווה והעתיד שלה.
היה נפלא!!!!
אריק מדריך מעולה, העביר סיור מעניין הוסיף ידע הסטורי ועכשווי מתוך פרספקטיבה שלו כמקומי ובשילוב של נועם הליכות ושירותיות תודה לך אריק 🙏🏻
תודה אריק על סיור מקצועי מעניין ומעשיר🙏🏻
מצויין. מרתק.
מדריך מסביר פנים, מלא בידע על ליסבון ופורטוגל בפרט מעניק טיפים והמלצות.
השתפנו בסיור בליסבון הקלאסית ביום ההגעה לליסבון וזה נתן לנו אוריינטציה מעולה לעיר. נהננו מאד והשכלנו. אפילו הנערה הצינית האזינה בעניין להסברים המרתקים.
מקסים!!!!!! אריק פשוט מקסים, מעביר את הסיור בצורה קלילה, מעניינת עם סיפורים אישיים ומעניינים. סיור חובה
הצטרפנו לסיור "ליסבון הקלאסית" עם אריק. הסיור היה ממצה ועבר באתרים מעניינים כולל שתיית בירה בנקודת תצפית מקסימה. ההדרכה של אריק הייתה מרתקת, מועילה בפרטים ובמידע שנמסר לנו, נעימה, ומתובלת בסיפורים אישיים מקסימים של אריק מומלץ בחום!.
סיור בסיס מצוין לליסבון עם הרבה ערך מוסף של היסטוריה , המלצות והכוונה להמשך הטיול. מומלץ
סיור חובה ! אריק נעים הליכות, אנושי, מלא יידע כרינון, שמועבר בחן, בתמציתיות, ובאופן מקצועי ביותר. הספקנו הרבה בשלוש שעות, ובזכות הסיור בליסבון הקלאסית, ההמלצות למסעדות וךעוד אתרים בליסבון וסביבותיה, סייע רבות להמשך הטיול יישר כח! ובהצלחה בודאות נחזור בע״ה, וניקח סיורים נוספים איתך.
היה טיול מקיף וממצה. נתן תמונה רחבה על העיר ״ועשה סדר״. ההדרכה היתה מקצועית, הוגשה בצורה שוטפת ונעימה. . הוא עמד על נקודות אופייניות בתרבות הפורטוגזית שבאות לביטוי במרחב הגאוגרפי העירוני. אריק היה קשוב, ענה על שאלות, נתן טיפים לטיולים נוספים באופן עצמאי בנדיבות רבה. היה כייף . ממליצים בחום
הי,נראה שאריק אימץ את התכונה הפורטוגלית של סבלנות , נעימות ושרותיות תוך כדי שמירה על הישראליות (: לקחנו את הסיור ביום הראשון לשהות שלנו בליסבון וזה היה מדוייק , הסיור עם אריק עשה לנו ״סדר״ בעיר, תוך כדי נגיעות היסטוריות מעניינות. עם תום הסיור נשלחו לינקים לכל מה שבקשנו או עניין אותנו במיוחד , הסברים מדוייקים איך להגיע וכו , המלצות טובות ואמיתיות על מסעדות. ממליצה בחום .
סיור נהדר ומאיר עיניים. אריק מקסים, קשוב, שופע ידע, משלב בין הסטוריה ותרבות ובין ידע עדכני ומועיל. יודע להוביל ולהחזיק קבוצה מרותקת בדרכו הנעימה והכריזמטית. ויש בונוס: הומור נעים בלי בדיחות קרש ובלי שום מעידה שוביניסטית או גזענית. אחלה בן אדם, אחלה סיור.
היינו ב- 2 סיורים עם אריק. ליסבון הקלאסית + בלם. אריק מקסים, סובלני עם המון ידע. מעביר את הסיורים בחיוך ובכיף. ממליצה בחום
היה נהדר!! לא לוותר
היה מעולה. המידע מועבר בחן והתלהבות. אצטרף שוב בעתיד. תודה
הסיור עם המדריך אריק היה חוויתי ומקיף. התחיל בבוקר שימשי ואריק דאג לאורך הסיור לספר לנו בעניין רב את קורות העבר וההווה של ליסבון הקלאסית היפה . הסיור היה מגוון , מהנה והשאיר טעם טוב לחזור ולבקר שוב במקומות נוספים בליסבון שלא הגענו ובהמלצת אריק. ללא ספק שאריק מדריך משכמו ומעלה ומיוחד . יישר כוח! רב תודות על הסיור ובהצלחה בהמשך דרכיך.
הסיור היה מענין ומפרה, בשילוב ידע היסטורי, פוליטי, אישי ובהומור (הכל במידה). גם מבנה הטיול מנקודת ההתחלה ועד לסיום היה מוצלח. אריק גם היה קשוב לשאלות והוסיף טיפים להמשך. מומלץ!
מומלץ ביותר , מקצועי , מעשיר את הידע , למדנו להכיר את העיר בזכותך , נהנו מאוד נשוב ונבקר פה .תודה לך
עוד חוות דעת:
הקודם

כתבו חוות דעת